9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 142-143 Cevapları Hecce Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 142-143 Cevapları Hecce Yayıncılık
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 142, 143 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuca Varalım (Sayfa 142)

1. Dart okunun saplanma derinliği hangi niceliğin bir ölçüsüdür?
Cevap: Dart okunun saplanma derinliği, düştüğü yükseklikteki enerjisinin bir ölçüsüdür.

2. Elde edilen grafiğe göre dart okunun kütle çekimi potansiyel enerjisiyle düştüğü yükseklik arasındaki ilişki hakkında ne söylenebilir?
Cevap
: Elde edilen grafikten, dart okunun saplanma derinliği ile yükseklik arasında doğru bir ilişkinin olduğu görülüyor. Yani yükseklik arttıkça dart okunun saplanma derinliği de artmaktadır, bu da kütle çekimi potansiyel enerjisi ile yükseklik arasındaki bağlantıyı göstermektedir.

Sonuca Varalım (Sayfa 143)

1. Dart okunun ağırlığının artırılması saplanma derinliğini nasıl etkiledi?
Cevap
: Dart okunun ağırlığının artırılması, saplanma derinliğini artırır.

2. Elde edilen grafiğe göre dart okunun kütle çekimi potansiyel enerjisiyle ağırlığı arasındaki ilişki hakkında ne söylenebilir?
Cevap
: Elde edilen grafikten, dart okunun kütle çekimi potansiyel enerjisi ile ağırlığı arasında doğru bir ilişki olduğu görülmektedir. Yani dart okunun ağırlığı arttıkça, potansiyel enerjisi de artmaktadır.

3. Deneyin her iki aşamasındaki sonuçlar göz önüne alınırsa kütle çekimi potansiyel enerjisinin matematiksel modeli hakkında ne söylenebilir?
Cevap: Deneyin her iki aşamasındaki sonuçlar göz önüne alındığında, kütle çekimi potansiyel enerjisi ve cismin ağırlığı arasındaki ilişkinin doğru orantılı olduğu görülmektedir. Bu ilişkiyi ifade eden matematiksel model şu şekildedir: Potansiyel Enerji = Kütle x Yükseklik x Kütle Çekimi İvmesi.

5
5
300
5
5
5
250
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.