9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 148-149 Cevapları Hecce Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 148-149 Cevapları Hecce Yayıncılık
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 148, 149 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuca Varalım (Sayfa 148)

1. Elde edilen durma uzaklığı-sıkışma grafiğine göre yayın esneklik potansiyel enerjisiyle sıkışma miktarı arasındaki ilişki hakkında ne söylenebilir?
Cevap: Elde edilen durma uzaklığı-sıkışma grafiğine göre, yayın esneklik potansiyel enerjisiyle sıkışma miktarı arasında doğru bir ilişki olduğu görülmektedir. Yani sıkışma miktarı arttıkça yayın esneklik potansiyel enerjisi de artmaktadır.

Sonuca Varalım (Sayfa 149)

1. Elde edilen durma uzaklığı-yay sertliği grafiğine göre yayın esneklik potansiyel enerjisiyle yay sertliği arasındaki ilişki hakkında ne söylenebilir?
Cevap
: Elde edilen durma uzaklığı-yay sertliği grafiğine göre, yayın esneklik potansiyel enerjisiyle yay sertliği arasında doğru bir ilişki olduğu görülmektedir. Yani yay sertliği arttıkça, esneklik potansiyel enerjisi de artmaktadır.

2. Deneyin her iki aşamasındaki sonuçlar göz önüne alınırsa yayın esneklik potansiyel enerjisinin matematiksel modeli hakkında ne söylenebilir?
Cevap
: Deneyin her iki aşamasındaki sonuçlar göz önüne alındığında, yayın esneklik potansiyel enerjisinin matematiksel modeli şu şekildedir: Esneklik Potansiyel Enerjisi = ½ x Yay Sertliği x Sıkışma Miktarının Kareleri.

20
0
200
5
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.