9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları Ata Yayıncılık
9. Sınıf Ata Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 189 Verileri Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Verileri Değerlendirme
1. Zaman içerisinde buz ve sıcak suyun sıcaklıkları değişti mi? Nasıl?

Evet, zaman içinde buz ve sıcak suyun sıcaklıkları değişti. Örneğin, buzun sıcaklığı 0°C'den başlayarak ısı alarak artar ve erime noktasında sabit kalır. Sıcak suyun sıcaklığı ise başlangıçta yüksek olabilir ve zamanla soğurabilir veya ısınabilir.

2. Buz tamamen eridiğinde suyun sıcaklığı değişti mi?
Evet, buz tamamen eridiğinde suyun sıcaklığı değişir. Bu durumda, buzun erime noktası olan 0°C'den suyun sıcaklığına doğru artar.

3. Yaptığınız etkinlikte su ve buzdan hangisi ısı almış, hangisi ısı vermiştir?
Etkinlikte, su ve buz arasında bir ısı alışverişi olmuştur. Buz eridiği için ısı alırken, su ise buzu eritmek için ısı vermiştir. Bu nedenle, su buzdan daha fazla ısı vermiştir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.