9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Ata Yayıncılık
9. Sınıf Ata Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 194 Verileri Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Verileri Değerlendirme
1. Deney tüpündeki su ısıtılmaya başlandığında sıcaklığı kaynayıncaya kadar değişti mi? Nasıl?

Deney tüpündeki su ısıtılmaya başlandığında, sıcaklık ölçümü sırasında suyun sıcaklığında bir artış görülür. Su, ısıtıldıkça moleküllerin kinetik enerjisi artar ve bu da suyun sıcaklığının yükselmesine neden olur. Sıcaklık, kaynama noktasına yaklaştıkça artış hızı genellikle yavaşlar ve sabitlenir. Bu noktadan sonra suyun sıcaklığı artsa da gözlemlenen artış çok küçük olabilir ve genellikle ölçüm cihazının hassasiyetine bağlıdır.

2. Deney tüpündeki su kaynadıktan sonra sıcaklığı değişti mi?
Deney tüpündeki su kaynadıktan sonra, suyun sıcaklığı artmaya devam etmez; çünkü suyun kaynama noktasına ulaşmasıyla birlikte sıcaklık sabitlenir. Kaynayan su, su buharı oluşturarak sıvı haldeki sudan ayrılır, bu nedenle kaynama noktasında sıcaklık sabit kalır. Bu aşamada ek enerji, suyun buharlaşmasına harcanır ve sıcaklık değişimi gözlenmez.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.