9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Ata Yayıncılık
9. Sınıf Ata Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 197 Verileri Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Verileri Değerlendirme
1. Zaman içerisinde sıcak suyun ve buzun sıcaklıkları değişti mi? Nasıl?

Zaman içerisinde sıcak suyun ve buzun sıcaklıkları değişir. Sıcak su ısıtıldıkça moleküllerin kinetik enerjisi artar ve sıcaklık artar. Buz ise ısınmaya başladığında, moleküllerin düzenli yapısı kırılmaya başlar ve buzun sıcaklığı artar.

2. Buz tamamen eridiğinde suyun sıcaklığı değişti mi? Açıklayınız.
Buz tamamen eridiğinde, suyun sıcaklığı değişmez. Buzun tamamen erimesi için gerekli olan enerji, buzun erime ısısını karşılar. Bu süreçte buzun sıcaklığı sabit kalır çünkü ek enerji buzun erimesi için harcanır ve sıcaklık değişmez.

3. Zaman içerisinde soğuk suyun ve buzun sıcaklıkları değişti mi? Nasıl?
Zaman içerisinde soğuk suyun ve buzun sıcaklıkları değişir. Soğuk su soğutuldukça moleküllerin kinetik enerjisi azalır ve sıcaklık düşer. Buz ise soğutulmaya başladığında, moleküllerin düzenli yapısı daha stabil hale gelir ve sıcaklık düşer.

4. Su tamamen donduğunda buzun sıcaklığı değişti mi? Açıklayınız.
Su tamamen donduğunda, buzun sıcaklığı değişmez. Buza verilen enerji, buzun donma ısısını karşılar. Buzun tamamen donması için gerekli olan enerji, donma işlemi sırasında harcanır ve buzun sıcaklığı sabit kalır.

5. Çizdiğiniz grafiklerde sıcaklığın sabit kaldığı noktalar var mı? Varsa bunu nasıl yorumlarsınız?
Çizdiğimiz grafiklerde sıcaklığın sabit kaldığı noktalar, sıcaklık değişim hızının düştüğü veya tamamen durduğu noktalardır. Bu noktalar, maddenin belirli bir faz değişimi geçirdiği noktalardır. Örneğin, sıvı suyun kaynama noktasında sıcaklık sabitlenir çünkü su buharlaşırken sıcaklık değişmez. Benzer şekilde, buzun erime noktasında da sıcaklık sabit kalır çünkü buz erirken sıcaklık değişmez.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.