9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Ata Yayıncılık
9. Sınıf Ata Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 202 Verileri Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Verileri Değerlendirme
1. Suların ilk sıcaklığı ile bir süre bekledikten sonra ölçtüğünüz sıcaklıkları arasında bir fark var mı? Nasıl?

Suların ilk sıcaklığı ile bir süre bekledikten sonra ölçtüğümüz sıcaklıklar arasında genellikle bir fark olur. Bu farkın sebebi, ısı alışverişi nedeniyle suların sıcaklıklarının birbirine yaklaşması veya uzaklaşması olabilir. Örneğin, sıcak su soğuk suya ısı vererek sıcaklığını azaltabilir veya soğuk su sıcak suya ısı alarak sıcaklığını artırabilir.

2. Beherler iç içe yerleştirildikten sonra yaptığınız tüm sıcaklık ölçümlerinde suların sıcaklıkları arasında bir fark var mı? Nasıl?
Beherler iç içe yerleştirildikten sonra yapılan tüm sıcaklık ölçümlerinde, suların sıcaklıkları arasında genellikle bir fark olur. Bu fark, iç içe yerleştirilmiş beherlerin birbirine temas etmesi ve ısı alışverişi yapması sonucunda ortaya çıkar. İç içe yerleştirilmiş beherlerin temas etmesi, sıcak suyun soğuk suya veya soğuk suyun sıcak suya ısı transfer etmesine neden olabilir, bu da sıcaklık farkına yol açar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.