9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Hecce Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Hecce Yayıncılık
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 204 Sonuca Varalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuca Varalım
1. Mumların erime sıcaklığında zamanla ne gözlendi?

Mumların erime sıcaklığında zamanla, mumlar eriyerek sıvı hale dönüşür ve bu süreç zamanla devam eder.

2. Mumların erime süresiyle kütleleri arasında nasıl bir ilişki vardır?
Mumların erime süresiyle kütleleri arasında genellikle doğrusal bir ilişki vardır. Yani, genellikle daha büyük kütleli mumlar daha uzun süre erirken, daha küçük kütleli mumlar daha kısa sürede erir. Ancak, bu ilişki tam olarak doğrusal olmayabilir, çünkü mumların erime süresini etkileyen başka faktörler de bulunabilir.

3. Mumların erime süresiyle mumlara verilen ısı arasında nasıl bir ilişki vardır?
Mumların erime süresiyle mumlara verilen ısı arasında doğrudan bir ilişki vardır. Genellikle daha yüksek bir ısı verildiğinde mumlar daha hızlı erir, dolayısıyla erime süresi kısalır. Daha düşük bir ısı verildiğinde ise mumlar daha yavaş erir ve erime süresi uzar. Bu, mumların erime noktasına ulaşması için gereken enerji miktarının artması veya azalmasıyla ilgilidir.

103
0
36
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.