9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Ata Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Ata Yayıncılık
9. Sınıf Ata Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 205 Verileri Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Verileri Değerlendirme
1. Su ısınırken kalem yongaları nasıl hareket etti? Açıklayınız.

Su ısınırken kalem yongaları genellikle yukarı doğru hareket eder. Bu, sıcaklık artışıyla suyun yoğunluğunun azalması ve kalem yongalarının daha hafif olması nedeniyle oluşur. Sıcak su, yoğunluğu daha düşük olan soğuk suya göre yukarı doğru hareket eder, bu da kalem yongalarının yukarı doğru yükselmesine neden olur.

2. Kalem yongalarının hareketine bakarak ısının sıvı içinde nasıl aktarıldığını açıklayabilir misiniz?
Kalem yongalarının hareketi, ısının sıvı içinde nasıl aktarıldığını gösteren bir göstergedir. Sıcak su molekülleri ısındıkça hareketlenir ve aralarındaki boşluklar artar. Bu durum, sıcak suyun yoğunluğunun azalmasına ve soğuk suya göre daha hafif hale gelmesine yol açar. Daha hafif olan sıcak su, yoğunluğu daha yüksek olan soğuk suya doğru yükselir. Bu hareket sırasında kalem yongaları da suyun yüzeyine doğru yükselir, çünkü su içinde taşınan ısının etkisiyle suyun yüzeyine doğru hareket ederler. Bu süreç, ısının sıvı içinde konveksiyon akımı yoluyla aktarılmasını gösterir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.