9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları Hecce Yayıncılık

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları Hecce Yayıncılık
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 239 Neler Biliyoruz Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Atomun yapısı nasıldır? Atomlar, protonlar, nötronlar ve elektronlar gibi üç temel parçacıktan oluşur. Protonlar ve nötronlar atomun merkezi olan çekirdekte bulunurken, elektronlar çekirdeğin etrafında bulunan bir elektron bulutunda dönerler.

Elektron ve proton nedir? Elektron, negatif (-) elektrik yüklü bir temel parçacıktır ve atom çekirdeğinin çevresinde döner. Proton ise pozitif (+) elektrik yüklü bir temel parçacıktır ve atom çekirdeğinde bulunur.

Enerji korunumu nedir? Enerji korunumu yasası, enerjinin ne yaratılamayacağını ne de yok edilemeyeceğini belirtir; yalnızca bir formdan diğerine dönüşebilir. Yani, kapalı bir sistemde, bir enerji biçiminin miktarı değişmeyebilir, sadece bir biçimden diğerine dönüşebilir.

Kuvvet nedir? Fiziksel cisimlerin hareketini veya şeklini değiştirebilen etki veya etmenlere kuvvet denir. Kuvvet, bir cismin hızını, yönünü veya şeklini değiştirebilir.

Yer Çekimi Yasası nedir? Yer çekimi yasası, iki cisim arasındaki çekim kuvvetinin, bu cisimlerin kütlesinin çarpımıyla doğru ve aralarındaki mesafenin karesiyle ters orantılı olduğunu belirtir. Bu yasa, Isaac Newton tarafından formüle edilmiştir.

Yer çekimi alanı nedir? Yer çekimi alanı, bir cismin çevresindeki alanda hissedilen yer çekimi kuvvetinin etkisini ifade eder. Yer çekimi alanı, yeryüzündeki herhangi bir noktada birimi kilogram başına düşen kuvveti ifade eden bir vektör alanıdır. Bu alan, dünya yüzeyinden uzaklaştıkça azalır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.