9. Sınıf Fransızca Müfredatı

9. Sınıf Fransızca Müfredatı
2019-2020 9. Sınıf Fransızca Müfredatında hangi konular var, detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

9. Sınıf Fransızca Müfredatı ve Kazanımları

YETERLİLİK VE BECERİLER
Fransızca Dersi Öğretim Programı'nda öğrencilerin dil becerilerini edinirken ve geliştirirken üst düzey bilişsel becerilerini (çıkarımda bulunma, yorum yapma, analiz etme, değerlendirme, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme vb.) kullanmalarına olanak sağlayan kazanımlara yer verilmiştir. Dil becerilerinin yanı sıra sosyokü ltürel farkındalık ve medya okuryazarlığı yeterlilik lerinin geliştirilmesi de programın hedefleri arasındadır. Öğretim programı ile öğrencilere kazandırılması hedeflenen temel beceri ve yeterliliklere ilişkin açıklamalar aşağıda sıralanmıştır:

Dinleme

Dinleme, günlük hayat ta iletişimin gerçekleşebilmesiveaynı zamanda eğitim ortamında öğrenmenin sağlanabilmesi için gereksinim duyulan bir dil becerisidir. Dinleme, edilgen bir işlem değildir;tam tersine bireyin etkin katılımı ile gerçekleşir. Dinleme aynı zamanda konuşmada ileri sürülen düşünceleri anlamak, bağlam içerisinde değerlendirmek, düzenlemek, aralarındaki ilişkiyi saptamak, yorumlamak, belleğinde saklamaya değer bulduklarını seçip ayırmak gibi farklı zihinsel süreçleri gerektirmektedir.Yabancıdil öğrenme sürecinde öğrencinin hedef dili duymasını sağlamak dinleme becerisinin gelişmesi için tek başına yeterli değildir. Bu doğrultuda dil sınıflarında dinleme becerisinin geliştirilmesi için farklı amaçlarla farklı dinlemelere yer verilmesi önem taşımaktadır.
Öğrenme- öğretme sürecinde,oluşturulacak veya seçilecek etkinlik ve çalışmalarda farklı dinleme türleri göz önünde bulundurulmalı;uzman kişilerce hazırlanmış sözcük ve cümlevurgusu içeren,akıllıtahtaya uyumlu kaynaklardan yararlanılmalıdır. Dinleme becerisi içsel bir süreç olduğundan dinleme etkinlikleri sonrasında anlamanın gerçekleşip gerçekleşmediğini çözümleyebilmek için dinleme sonrası konuşma veyazma gibi üretime yönelik becerilerin kullanılmasını gerektiren çalışmalara da yer verilmelidir. Dinleme etkinliklerinde dinleme öncesi, dinleme sırası ve dinleme sonrası aşamalarıgerçekleştirmek;öğrenciyi dinleme stratejilerini kullanmaya özendirmek,etkileşimsel öğrenmeye olanak tanımak ve anlamlı öğrenmeyi desteklemek için önemlidir.
Öğrencilerin dinleme becerilerini geliştirebilmeleri vesınıf içi ve dışı ortamlarda dinlemenin sürdürülebilmesi amacıyla öğrenciler,hedef dilde yayın yapan radyo ve televizyon kanallarınıdinlemelerihususunda teşvik edilmelidirler. Bu, öğrencilerin gerçek iletişim ortamlarına hazırlanmalarında faydalıolacaktır. Ancaköğretmenin,öğrencilerin dinleme becerisinin gelişmesindeki entemel kaynak olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle öğretmen,sınıf içinde olabildiğince hedef dilidoğru telaffuzla kullanarak model olmalı ve öğrencilerini hedef dili kullanmaya özendirmelidir.
 
9. Sınıf Fransızca Müfredatına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

18
102
0
1
11
7
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.