9. Sınıf Gün Coğrafya Sayfa 89 Cevapları

9. Sınıf Gün Coğrafya Sayfa 89 Cevapları
9. Sınıf Gün Yayıncılık Coğrafya Sayfa 89 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

Yandaki tabloda Ankara’ya güneş ışınlarının belirli günlerdeki düşme açısı ve bu aylardaki sıcaklık ortalamaları verilmiştir. Tablodan yararlanarak güneş ışınlarının düşme açısı ve aylara göre sıcaklık dağılışı grafiklerini çizerek aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Güneş ışınlarının en büyük ve en küçük açıyla düştüğü aylar ile sıcaklığın en yüksek ve en düşük olduğu aylar aynı mıdır? Nedenini yorumlayınız.
Cevap
: Güneş ışının en büyük açıyla düştüğü ay Haziran ayıdır. 73 °C ile güneş ışınları düşmüş ve sıcaklık 20,1 °C olmuştur. Güneş ışının en küçük açıyla düştüğü ay ise Aralık ayıdır. 27 °C ile güneş ışınları düşmüş ve sıcaklık 2,4 °C olmuştur. Buna karşılık sıcaklığın en yüksek olduğu ay Haziran değil Temmuz ayı, sıcaklığın en düşük olduğu ay ise Aralık değil Ocak ayıdır. Bunun sebebi ise Güneş ışınlarının düşme açısı ve Dünya’nın eksen eğikliğidir.

2. 21 Mart ve 23 Eylül’de güneş ışınlarının düşme açısı aynı olduğu hâlde sıcaklık değerleri neden farklıdır? Vardığınız sonuçları defterinize yazınız.
Cevap
: Dünya’nın Güneş etrafında dolanması ve ekseninin yörünge düzlemine eğik olmasından dolayıdır.

3. Sıcaklıktaki bu değişim yaşamımızı nasıl etkiler? Bu konudaki düşüncelerinizi sınıftaki arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap
: Sıcaklıktaki bu değişiklik hayatımızı doğrudan etkiler. Sıcak ve soğuk havalara göre giyinme, beslenme ve ısınma alışkanlıklarımız değişir.

46
36
3
2
2
23
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.