9. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 78 Cevapları

9. Sınıf Meb Din Kültürü Sayfa 78 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 78 Listeleyelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

“Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Asıl iyilik kişinin Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman etmesi; sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olan kölelere harcaması; namazı kılıp zekâtı vermesidir. Böyleleri anlaşma yaptıklarında sözlerini tutarlar; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabrederler. İşte doğru olanlar bunlardır ve işte takva sahipleri bunlardır.” (Bakara suresi, 177. ayet.)

Yukarıda meali verilen Bakara suresi 177. ayette zikredilen erdemleri aşağıdaki uygun alanlara listeleyiniz.

İman: Ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman etmesi.

İbadet: Sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olan kölelere harcaması; namazı kılıp zekâtı vermesi.

Ahlak: Anlaşma yaptıklarında sözlerini tutup; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabretmek.

135
105
138
94
105
87
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.