9. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 50 Cevapları

9. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 50 Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 50 Bulalım-Bilelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BULALIM-BİLELİM

Aşağıdaki soruların cevaplarını tablodaki numaraların bulunduğu karelere yazınız.

1. Allah’ın(c.c.) ayetleri, yarattığı tüm varlıklar ve onun tarafından meydana getirilen olaylar üzerinde kafa yorup düşünme. (TEFEKKÜR)
2. Allah’ın(c.c.) kendilerine indirmiş olduğu vahiyleri insanlara eksiksiz olarak bildirmesi anlamında peygamberlerin sıfatlarından biri. (TEBLİĞ)
3. Doğruluk, doğru sözlülük. (SIDK)
4. Korumak için güvenilen birine veya bir yere bırakılan eşya. (EMANET)
5. Erdemliler birliği. (HİLFULFUDUL)
6. Günahsızlık, Allah’ın(c.c.) peygamberlerini temiz bir yaradılışa sahip kılması. (İSMET)
7. Peygamberlik. (NÜBÜVVET)

ŞİFRE : RİSALET

Risalet: Rasûllük, peygamberlik, nebîlik, bir kimse veya tarafın sözünü diğer tarafa tebliğ etme, elçilik gibi anlamlara gelmektedir. İslâm’ın zuhûr mekânı olarak Arabistan’ın seçilmesindeki bir diğer hikmet de, Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in risâlet ve nübüvveti hakkında kimsenin kalbine bir şüphe düşmemesini temin gâyesidir.

639
347
162
55
37
45
176
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.