9. Sınıf Meb Tarih Abbasi Devleti ve Türkler Cevapları

9. Sınıf Meb Tarih Abbasi Devleti ve Türkler Cevapları
​​​​​​​9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite İslam Medeniyetinin Doğuşu Sayfa 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 Abbasi Devleti ve Türkler Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Abbasi Devleti ve Türkler

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 154 Cevabı

Mevali politikasının Emevi Devleti’nin yıkılışına etkileri nelerdir?

Emevi Devleti’nin yıkılışında mevali politikasının etkisi büyüktür. Bir devletin yıkılmasında devleti parçalayan sosyal etkenler öne çıkmaktadır. Mevali politikası Arap üstünlüğünün kabul edilmesinin zorlandığı bir politika olmuştur. Birçok millete karşı uygulanan bu politika İslam’ın arka plana itilmesine neden olunca devletin doğrudan yıkılmasına sebep olmuştur. Emevi Devleti ömrü kısa süren bir devlet olmuştur.

Bağdat’ın Doğu’nun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi hâline gelmesinin sebepleri nelerdir?

Bağdat’ın doğunun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi haline gelmesinin sebebi, ticaret kervanlarının bu şehirden geçmesi, en önemli ticari limanların bu coğrafyaya çok yakın olması, İslam’ın merkezinin bu şehir olması haline gelmesi gibi nedenler olmuştur. Bağdat, uzun yıllar Müslümanların göz bebeği olarak siyasi, askeri, ticari, sosyal ve kültürel hayatın merkezinde bulunmuştur.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı

Abbasi halifesinin sadece Türklerin yaşadığı bir şehri kurmasının nedenleri neler olabilir?

Halife Mu’tasım zamanında Bağdat’ın kuzeyinde sadece Türklere ait olan Samarra şehri kurulmuştur. Abbasi Halifesi, sadece Türklerin yaşadığı bu şehri Türklerin güvenini kazanmak, onların özgürce bir arada yaşamalarını sağlamak ve orayı İslam Dünyasının merkezi yapmak için kurulmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.