9. Sınıf Meb Tarih Emeviler Cevapları

9. Sınıf Meb Tarih Emeviler Cevapları
​​​​​​​9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite İslam Medeniyetinin Doğuşu Sayfa 148, 149, 150, 151, 153 Emeviler Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Emeviler

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı

Dört Halife Devri’nin sona ermesiyle İslam toplumunda yaşanan sorunlar neler olabilir?

Dört halife devrinin sona ermesiyle İslam toplumunda yaşanan sorunlar, iç karışıklıklar, temel inanç sorunları, İslami değerlerin aşağılanması ve hor görülmesi, dinden dönme ve çıkma olaylarının yaşanması, toplumsal sınıf farklılıklarının ortaya çıkması gibi durumlar gerçekleşmiştir. İslam toplumları büyük bir parçalanma ve bölünmenin içine girmiştir.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 150 Cevabı

Mevali siyasetinin İslamiyet’in yayılmasına etkileri neler olabilir?

Mevali siyaseti yüzünden iç karışıklıklar yaşanmaya başlanmıştır, İslam’ın yayılması durmuştur, siyasi istikrarsızlık dönemi başlamıştır, toplumda sınıf farklılıkları oluşmaya başlamıştır, toplumda birlik ve beraberlik bozulmuştur, ayrışmalar ve çatışmalar başlamıştır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 153 Cevabı

İslam dininin, sanatın gelişmesine etkileri neler olabilir?

İslam dini, bilim, sanat, edebiyat gibi kültür alanlarında da söz sahibi olarak kapsamlı bir dindir. İslam dini sosyal hayatın içinde insanların olduğu her alanda kendi varlığını oluşturan ve koruyan bir yapıya sahiptir. İslam dininde sanat kaygılarının şekillenmesi de söz konusu olmuştur.

Sanat, el becerisiyle ve el yordamıyla yapılan bazı faaliyetler olarak ele alındığında, İslam’ın potasına giren gelenek ve göreneklerden İslami kaygı ve estetik olgusu ortaya çıkınca zariflik meydana geldiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle doğu medeniyetlerinde daha kavisli mimari çizgiler, perdeli iniş çıkışa sahip müzikler, insanı dinlendiren el sanatları ortaya çıkmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.