9. Sınıf Meb Tarih Kanunlar Gelişiyor Cevapları

9. Sınıf Meb Tarih Kanunlar Gelişiyor  Cevapları
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Orta Çağda Dünya Sayfa 83, 84, 85 Kanunlar Gelişiyor Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kanunlar Gelişiyor

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı

“Kanunun adil olması gerekir çünkü adalet esaslarında tertip edilmeyen bir kanun, üç ayaklı masanın ayaklarından birinin eksikliği gibi hatalara ve haksızlıklara yol açar. O takdirde “devlet tahtı” yıkılır. Devletini korumak isteyen hükümdar, adil kanun yapmak zorundadır.”
Yusuf Has Hacip

Yusuf Has Hacip’in Kutadgu Bilig adlı eserine göre devletin ayakta kalmasını sağlayan unsurlar nelerdir?
Cevap: Devletin ayakta kalmasını sağlayan unsurlar adalet ve haktır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı

Cengiz Yasası’nın ortaya çıkmasında Moğol kültürünün etkileri nelerdir?
Cevap: Cengiz Yasası Moğol törelerinden çokça etkilenmiştir. Moğolların, örf ve adetleri, dini inanışları, bozkır gibi özellikleri bu yasanın oluşumunda etkili olmuştur. Cengiz, yaşadığı toplumun özelliklerini bildiğinden yasaları ona göre oluşturmuştur.

Justinianus Kanunları ve Cengiz Yasası’ndaki aile ve ceza hukukuna ilişkin kurallardaki farklılıklar nelerdir?

Aile hukuku: Kişiler evliliklerini kilise görevlisi ve tanıklar huzurunda evlenme iradelerini beyan ederek ispat eder. Cengiz Yasasında ise böyle bir şey söz konusu değildir.

Ceza hukuku: Justinianus Kanunlarında cezalar daha çok parayla ödenir, Cengiz yasalarında ise cezaların karşılığı ölümdür.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.