9. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı 4. Ünite Sözlü İletişim Çalışmaları Cevapları

9. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı 4. Ünite Sözlü İletişim Çalışmaları Cevapları
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları 4. Ünite Masal/Fabl Sayfa 132, 133, 134 Sözlü İletişim Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 134 Cevabı

1. Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma bölümünde verilen bilgilerden yararlanarak etkili dinleme çalışmaları yapınız.

Cevap: Sınıf içinde bu etkinliği yapmalısınız.

2. Yazdığınız masal / fablları sınıfta sununuz.

Cevap: Ormanın birinde bir gün kirpinin tarağı çalınmış. Aslan hemen toplamış bütün hayvanları. Kim aldıysa hemen yerine koysun demiş. Herkes tilkiyi suçlamış. Tilki ise evet daha önce çalmıştım ama artık yapmıyorum, tarağı ben almadım demiş. Aslan doğruyu söylemesini yoksa onu öldüreceğini söylemiş. Tilki de onu öldürse de kesse de gerçeğin bu olduğunu çalmadığını söylemiş. Aslan ikna olmuş. Derken kirpi tarağın halının altına kaçtığını söylemiş. Herke utanmış. Dürüstlüğünden dolayı tilkiyi tebrik etmişler, özür dilemişler, yine dürüstlük kazanmış.

3. Çizgi film hâline getirilmiş bir fabl izleyiniz.

Cevap: TRT çocuk kanalından izleyebilirsiniz.

1
4
0
0
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.