9. Sınıf Pasifik Kimya Sayfa 130 Cevapları

9. Sınıf Pasifik Kimya Sayfa 130 Cevapları
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Sayfa 130 Öğrendiklerimizi Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAYALIM

1- Aşağıda Lewis yapıları verilen apolar moleküller ve asal gaz atomunun arasındaki van der Waals etkileşimlerinin gücünü küçükten büyüğe doğru sıralayınız. (1H, 6C, 18O, 17Cl, 36Kr)
Cevap: d < c < a < ç < b

2- Aşağıda verilen moleküllerde kısmi (+) ve kısmi (-) kutupları gösteriniz. Molekülleri apolar ve polar olarak gruplayınız. Apolar ve polar olarak gruplandırmanızı neye dayanarak yaptığınızı açıklayınız.

3- Aşağıda bazı kimyasal maddelerin moleküllerinin yapısı, adı ve fiziksel hâli verilmiştir. Moleküllerin yapılarından yararlanarak bu moleküller arasında oluşabilecek etkileşimleri belirleyiniz. Bu etkileşimleri ve nedenlerini tabloda boş bırakılan yerlere yazınız.

9-sinif-pasifik-kimya-sayfa-130.jpg

1
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.