9. Sınıf Pasifik Kimya Sayfa 174 Cevapları

9. Sınıf Pasifik Kimya Sayfa 174 Cevapları
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Sayfa 174 Öğrendiklerimizi Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAYALIM

1. Plazma nasıl oluşur?
Cevap: Atom bir elektronu eksilmiş ve net bir pozitif yüke sahip olmuş olacaktır. Yeterince ısıtılmış gaz içinde iyonlaşma defalarca tekrarlanır ve serbest elektron ve iyon bulutları oluşmaya başlar. Fakat bazı atomlar nötr kalmaya devam eder. Oluşan bu iyon, elektron ve nötr atom karışımı; plazma olarak adlandırılır.

2. Plazma dışa karşı nötr olduğu hâlde plazma küreye dokunduğumuzda elimize doğru bir ışık demeti oluşur? Neden?
Cevap
: Çünkü elimiz yaklaştığında bir çekim kuvveti oluşur ve bu durum gözlemlenir.

3. Gaz tanecikleri birbirlerine ve kabın yüzeyine çarparak birbirlerine ve kabın yüzeyine kuvvet uygularlar (enerji aktarırlar). Kaba yapılan kuvvet basınç oluşturur. Sizce plazma hâlindeki maddeler de kaba basınç uygular mı? Neden? Tartışınız.
Cevap
: Hayır plazma halindeki maddeler kaba basınç uygulamaz çünkü plazma dışa karşı nötrdür.

6
14
5
0
6
8
404
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.