9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Pasifik Yayınları
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 37 Öğrendiklerimizi Uygulayalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAYALIM

1. Aşağıda verilen formül ve sembolleri tablodaki “Bileşik” ve “Element” sütunlarından uygun olanına yazarak sınıflandıralım (Bir satıra birden fazla element ya da bileşik yazabiliriz.). Daha sonra, sembole karşılık gelen elementin adını, formüle karşılık gelen bileşiğin yaygın adını örnekteki gibi belirtelim.

Bileşik formülleri ve element sembolleri: NaHCO3, H, C, P, CH3COOH, O, H2SO4, N, HCI, Cu, CaO, B, Fe, Ca(OH)2, KOH.

BileşikElement
NaHCO3: Sodyum bikarbonat / yemek sodasıCu: Bakır
HCI: Tuz ruhuH: Hidrojen
H2SO4 : Saç yağıN: Azot
CaO: Sönmemiş kireçC : Karbon
Ca(OH)2 : Sönmüş kireçCu: Bakır
B: Bor
P: Fosfor
Fe: Demir
O: Oksijen

2. Yeni bir element keşfettiğinizi ve adının IUPAC tarafından “Turkeyum” olarak onaylandığını düşününüz. Bu elementin onaylanan sembolü ne olabilir (70 ve 71. sayfadaki periyodik sistemi dikkate alarak tüm olasılıkları yazınız.)?

Bu elementin onaylanan sembolü Tr olabilir.

54
153
20
17
36
15
273
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.