9. Sınıf Pasifik Kimya Sayfa 96 Cevapları

9. Sınıf Pasifik Kimya Sayfa 96 Cevapları
9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Sayfa 96 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KİMYASAL TÜRLER ARASI ETKİLEŞİMLERİN SINIFLANDIRILMASI

NaCl’deki kimyasal türlerin (Na+ ile Cl) etkileşimi ile C12H22O11 molekülündeki türlerin (C, H, O) etkileşimi aynı mıdır? C12H22O11 molekülleri arasındaki etkileşimin, molekülü oluşturan C, H, O atomları arasındaki etkileşimden farkı nedir?
Cevap
:

Bir maddedeki kimyasal türlerin etkileşimi ile bu maddenin özellikleri arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap
:

Kimyasal türler arasında başka hangi tür etkileşimler oluşur? Örneğin demirdeki demir atomları ile iyot molekülünü (l2) oluşturan iyot atomlarının ve iyot moleküllerinin birbiriyle etkileşimi nasıldır?
Cevap
:

Kimyasal türler arasındaki etkileşimleri nasıl sınıflandırırız?
Cevap
: Kimyasal türler arasında meydana gelen etkileşimler güçlü etkileşimler ve zayıf etkileşimler şeklinde ikiye ayrılır. Kimyasal türler arasındaki itme ve çekme kuvvetleri aynı anda gerçekleşir. Çekme kuvvetleri itme kuvvetlerinden çok fazla olduğunda türler arasında bir kimyasal bağ oluşur. Kimyasal türler arasında kimyasal bağ oluşmasına neden olan bu tür etkileşimler güçlü etkileşimler olarak da adlandırılır.

Güçlü etkileşimler,

  • İyonik bağ
  • Kovalent bağ
  • Metalik bağ

olarak sınıflandırılır.

0
92
0
0
2
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.