9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Meb Yayınları
9. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 85 Enine Boyuna Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Hicret, Kureyşli Müslümanlar için baskıdan kurtulmayı, bağımsızlığı ve müşriklere karşı güvenli bir hayatı temin etmiş; Hz. Peygamber’e de muazzam bir tebliğ imkânı sağlamıştır. Mekke’de gerçekleştirilemeyen ümmet bütünlüğü burada kurulabilmiş, bütün inananlar bir araya gelebilmişlerdir. Ayrıca Müslümanlar burada kendilerine düşman olanlarla mücadele için uygun zemin ve şartlara kavuşmuşlar, yeni yurtlarında siyasal, kültürel ve ekonomik anlamda tam bağımsız olmuşlardır.” (Âdem Apak, Siyer-i Nebî, C 1, s. 177.)
Yukarıdaki metni de dikkate alarak Hicretʼin sonuçlarını değerlendiriniz.

Ödev cevabı kısaca : Hicret, İslam'ın tarihinde önemli bir dönemeçtir. Müslümanlar için Mekke'den Medine'ye yapılan bu göç, birçok sonuç doğurmuştur. Hicret sayesinde Müslümanlar baskılardan kurtulmuş, ümmet bütünlüğü sağlanmış, mücadele imkanı elde edilmiş ve tam bağımsızlık kazanılmıştır. Bu, İslam'ın yayılması ve güçlenmesi açısından kritik bir adımdır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.