9. Sınıf Sonuç Türk Dili ve Edebiyatı Hacivat Günlüğünden Cevapları

9. Sınıf Sonuç Türk Dili ve Edebiyatı Hacivat Günlüğünden Cevapları
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Sonuç Yayınları 9. Ünite Günlük Blok Sayfa 245, 246, 247 Hacivat Günlüğünden Metni Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DERSE HAZIRLIK

1. Dilimize önceden geçmiş ve yerleşmiş yabancı kelimelerin bugün yazı ve konuşma dilinde kullanılması hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap: Bence çok doğal bir süreçtir.Çünkü her dil komşu kültür ve dillerden sözcükler alır ve bu sözcükler çok uzun yıllar dilde kaldığı için artık o dilin bir kelimesi gibi olurlar. Bu yüzden yabancı kelimelerin konuşma ve yazı dilinde kullanılması beni şaşırtmamaktadır.

2. Aynı yazarın kaleminden, çıkmış olmasına rağmen bütün eserlerin aynı başarıyı yakalayamamış olması nasıl açıklanabilir?

Cevap: Çünkü bir yazarın her eserinin aynı duygu ve düşünceyle yazılması pek mümkün değildir bunun yanında her eserinin de çok güzel olması beklenemez. Bazen bazıları çok iyi bazıları da çok kötü olabilir.

3. En az iki eserini okuduğunuz bir yazar var mı? Varsa bu iki eser arasındaki en büyük fark sizce nedir?

Cevap:  Var. Yaşar Kemal’in Teneke ve Ağrı Dağı Efsanesi adlı eserlerini okudum. Farklı olan kısımlardan en önemlileri işlenen konu, kahramanlarının yapısı ve üsluptaki değişikliklerdir. 

4. Bugün yaşadığınız önemli bir olayı anlatacak olsanız bu olay ne olurdu?

Cevap: Küçükken annemi kaybetmiştim muhtemelen bu olay olurdu. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
3
1
2
2
11
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.