9. Sınıf Tuna Tarih Sayfa 101 Cevapları

9. Sınıf Tuna Tarih Sayfa 101 Cevapları
9. Sınıf Tuna Yayıncılık Tarih Sayfa 101 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Güney Sibirya’da Karasuk Devri, Orta Asya kültür tarihi bakımından büyük bir önem taşır. Çok derin olmayan Karasuk mezarlarının üzeri taş veya başka şeylerle kapatıldıktan sonra kurganın etrafına dört köşe veya daire şeklinde taşlar diziliyordu. Ölü gömme âdetleri bakımından Andronova mezarları ile az farkları vardı. Yuvarlak karınlı ve kısa boğazlı Karasuk kaplarındaki süsler, Andronova Çağı motiflerinde çok yakındı. Bulunan eserlerden bilezikler, küpeler, düğmeler ve diğer elbise süsleri ile kemikten iğneler ve kabzaları hayvan figürleriyle süslenmiş hançerler, Orta Asya’daki İskit geleneğini yaşattıklarını gösteriyordu. Bu yeni kültür, Güney Rusya ile Çin arasında teması temin eden kavimler kitlesine aitti. At, deve, koyun ve sığır beslemeyi bilen bu halklar, koyunların yünlerini dokuyarak giysi yapımını da biliyorlardı. Yenisey bölgesinde bulunan taşlar üzerindeki resimlerde, Rusların kibitka dedikleri arabalı çadırlar da görülüyordu.

Okuduklarınızdan hareketle Karasuk kültürüyle ilgili hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

Cevap: Ölü gömme adetleri, mezarlarının yapısı, süs eşyası yapımında neleri kullandıkları, kimlerin kültüründen etkilendikleri, hangi hayvanları besledikleri gibi farklı alanlardaki kültürel konularda bilgi sahibi olabilmekteyim.

Tagarların eşyalarını süslerken hayvan figürlerini tercih etmelerinin nedenleri neler olabilir?

Cevap: Bu durum Tagarların Orta Asya’daki İskit geleneğini yaşattıklarını göstermektedir.

139
26
97
58
58
96
116
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.