A harfi ile başlayan meyveler

A harfi ile başlayan meyveler
A harfi ile başlayan meyveler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Baş harfi A olan meyvelerin listesi ve hakkında kısa bilgiler;

Meyveler insan ve hayvanlar için doğadaki vazgeçilmez beslenme kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim şartlarına göre değişik türleri ve çeşitleri bulunur. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

A ile başlayan meyveler listesi;

  • Acur
  • Ağaç Kavunu
  • Ahlat
  • Ahududu
  • Alıç
  • Altın Çilek
  • Ananas
  • Arapsaçı
  • Armut
  • Asma
  • At Kestanesi
  • Avokado
  • Ayva

Ananas: Sıcak ülkelerde yetişir. Güney Amerika ana yurdudur. Ananasgiller familyasından bir bitki çeşididir. Meyvesi iridir. Güzel kokar ve lezzetlidir. Genelde 1 metre ile 1.5 metre arasında boyları olur. Bazıları ise daha uzun olup görünümlü türleri de bulunmaktadır.

Ahududu: Gülgiller familyasından olan bir meyve çeşididir. Yaz ve sonbahar mevsimlerinde oluşur. Kırmızı renkli ve tatlı bir meyvedir. Genellikle ormanlık alanlarda açık verdiği yerlerde büyür. Veya daha önceden yangın veya ağaç kesimi nedeniyle açılan bölgelerde yetişebilir.

Acur: Kabakgiller ailesi içinde olan acur çoğu zaman hıyar çeşidi sanılır. Aslında bir kavun türü olan meyve yeşil ve çizgili bir görünüme sahiptir.

Ağaç Kavunu: Belki de çoğunuzun ilk defa duyuyor olacağı bir meyve olan ağaç kavunu sedef otugiller ailesinin bir üyesidir. Meyve çayı yapımında kullanıldığı bilinmektedir.

Ahlat: Yaban armudu olarak da bilinen Ahlat ilk baharda çiçek açan ağaçlardan bizlere gelmektedir. Aşılanmış yaban armudunun bir meyvesi olan Ahlat Bitlis’in bir ilçesine de adını vermiştir.

Alıç: Yine ahududu gibi gülgiller ailesinin bir üyesi olan alıç ormanları sever. Ormanlık alanlarda sıkça rastlayabilirsiniz. Tabi çoğu zaman ormanda olmadığınız için genellikle reçel, marmelat ve macun yapımında görebilir içeriğinde tadabilirsiniz.

Altın Çilek: İnka eriği gibi ikinci bir ismi olan altın çilek güveyfeneri türünün örneklerinden bir tanesidir.

Armut: A ile başlayan bitkiler deyince kuşkusuz hepimizin ilk aklına gelenine geldi sıra. Gülgiller ailesinin bir ferdi olan armut ağaç nitelikli bitki türlerinin yenilen bir meyvesidir.

Asma: Bağ olarak da bildiğimiz asma karmaşık bir yapıya, kahverengi bir gövdeye ve yeşil ince yapraklara sahiptir. Çoğumuzun sevdiği bir yemek olan sarmanın yapılmasını sağlar.

At Kestanesi: Fındığa benzeyen yapısı ile karşımıza çıkan at kestanesi sapindaceae familyasının bir üyesidir. Kesinlikle kolay kolay bilinmeyen bir meyvedir. İsim şehir oyunu oynuyorsanız bitki bölümüne kesinlikle bu bitkiyi iliştirin.

Avokado: Defnegiller ailesinde bulunan avokado yine Güney Amerika kıtasında sıkça görülür. Ana vatanı ise genellikle Meksika olarak söylenir. Yeşil ve armuda benzeyen bir yapısı vardır.

Ayva: Ayva da yine bu listede bulunan bir çok bitki gibi gülgiller familyasında bulunmaktadır. Sert ve sarı bir meyve olan ayva yenildiğinde ağızda oluşan o ekşime ile de bilinmektedir.

Etiketler :
2
1
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.