A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir

A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir
A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir.
Buna göre,

a) A otobüsünde oturan bir yolcu, B otobüsünde oturan bir yolcunun hareketini nasıl yorumlar?
b) A otobüsünün sürücüsü hızını artırdığında B otobüsünde oturan yolcu, A otobüsüne bakarak kendisinin hareketini nasıl görür?
c) Otobüsler yan yana giderken A otobüsünün sürücüsü hızını azaltırsa A otobüsünde oturan yolcu, B otobüsündeki yolcunun hareketini nasıl yorumlar?

Ödev cevabı kısaca : a) A otobüsünde oturan bir yolcu, B otobüsünde oturan bir yolcunun hareketini neredeyse hareketsiz olarak algılar. Çünkü her iki otobüs de aynı yönde ve aynı hızda hareket ediyor, dolayısıyla aralarındaki mesafe neredeyse sabit kalır.
b) A otobüsünün sürücüsü hızını artırdığında, B otobüsünde oturan yolcu A otobüsünün hızının arttığını ve kendisine göre daha hızlı hareket ettiğini gözlemleyecektir. Bu, A otobüsündeki yolcu için B otobüsünün geride kaldığını düşünmesine neden olur.
c) Otobüsler yan yana giderken A otobüsünün sürücüsü hızını azaltırsa, A otobüsünde oturan yolcu, B otobüsündeki yolcunun hareketini daha hızlı algılar. Bu durum, A otobüsündeki yolcu için B otobüsünün kendisinden hızlı bir şekilde geriye doğru hareket ettiğini düşündürür.

31
6
77
4
3
2
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.