A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir

A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir
A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : A ve B otobüsleri birbirine paralel doğrusal yollarda eşit büyüklükte ve sabit hızlarla aynı yönde hareket etmektedir, buna göre:
a) A otobüsünde oturan bir yolcu, B otobüsünde oturan bir yolcunun hareketini nasıl yorumlar?
b) A otobüsünün sürücüsü hızını artırdığında B otobüsünde oturan yolcu, A otobüsüne bakarak kendisinin hareketini nasıl görür?
c) Otobüsler yan yana giderken A otobüsünün sürücüsü hızını azaltırsa A otobüsünde oturan yolcu, B otobüsündeki yolcunun hareketini nasıl yorumlar?

a) A otobüsünde oturan bir yolcu, B otobüsünde oturan bir yolcunun hareketini, kendi otobüsünde sabit ve düzgün bir şekilde ileri doğru hareket ediyor gibi görür. Bu nedenle, B otobüsündeki yolcu da kendi otobüsünde hareket etmiyor gibi algılar. İkisi de birbirlerinin hareketini normal otobüs içi hareketi olarak yorumlar.

b) A otobüsünün sürücüsü hızını artırdığında, B otobüsünde oturan yolcu, A otobüsünün hızının arttığını görür ve kendi otobüsünün A otobüsüne göre geriye doğru gitmeye başladığını algılar. Bu nedenle, B otobüsündeki yolcu, A otobüsünün hızını artırdığında kendi otobüsünün geriye doğru gittiğini düşünür.

c) Otobüsler yan yana giderken A otobüsünün sürücüsü hızını azaltırsa, A otobüsünde oturan yolcu, B otobüsündeki yolcunun hareketini daha hızlı ve ileriye doğru algılar. Bu durumda, B otobüsündeki yolcu, A otobüsünün hızını azalttığında kendi otobüsünün daha hızlı ileriye doğru gittiğini düşünür.

0
0
56
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.