Aba altında er yatar atasözünün anlamı

Aba altında er yatar atasözünün anlamı
Aba altında er yatar atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Aba altında er yatar atasözünün anlamı :

İnsanların giyimleri insanların ilk tanışmalarında veya karşılaşmalarında o kişi hakkında ilk izlenimleri oluşturur. Fakat insanları giyim ve kuşamlarına göre değerlendirmek uygun değildir. Yani kötü giyinimli biri kötüdür gibi düşünmek hiç doğru bir davranış değildir.İnsanlar hakkında hiç bir zaman ön yargılı olmamamız gerekir. Giyimine göre bu insan böyle biridir diye düşünmek tamamen hatalı bir düşüncedir.İnsanları tanımadan giyiniş yada görünüşlerine göre düşünmemeliyiz.

Görünüş, insanı aldatabilir. İnsanları kılık kıyafetlerine bakarak değerlendirmek son derece yanlıştır. Çok değerli bir kişi, iyi olmayan basit ve ucuz giysiler içinde olabilir. Çok şık kıyafetler içinde de kişiliği beş para etmez kişiler olabilir.

Aba: Yünün dövülmesiyle yapılan kalın ve kaba kumaş veya bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük.

Etiketler :
4
3
3
3
4
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.