Abandone ne demek

Abandone ne demek
Abandone, abandone olmak nedir ne demektir. Abandone olmak deyince aklıma hep Orhan Ayhan gelir. Türk boks tarihine adını altın harflerle yazdıran Orhan Ayhan. Bu satırlardan da anlaşılacağı gibi abandone olmak boks ile ilgili bir terimdir.

“Abandone, boks da sporculardan birinin, maça devam edemeyecek hale gelmesidir. Yani adam akıllı sopayı yemesidir. Orhan Ayhan ile alakası ise kısaca şöyledir; Orhan Ayhan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük boks maçı anlatan spikeridir. Bir bakıma diğer spikerleri abandone etmiştir.”

Abandone olmak ne demektir

Abandone olmak, boks müsabakasında yere yığılıp, sağlık durumunun maça çıkmasına imkan vermeyen duruma düşen sporcu demektir. Maça devam edemeyecek durumuna düşen kişiye denir.
Konuyu daha iyi anlamak için bir kaç cümle ile konuya devam edelim.
  • Maçta henüz ikinci round olmasına rağmen, Rus boksör abandone oldu.
  • Yine Şamil Sam, yine rakip abandone oldu.

Abandone etmek ne demektir

Abandone etmek, boks maçında rakibini yere serip, maça devam edemeyecek duruma getirmek. 
  • Aman Allah'ım Kibar Tatar bir kez daha rakibini abandone etti.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.