Abbasiler ile Türklerin Horasan bölgesinde sınır komşusu olması, Türk-Arap ilişkilerini nasıl etkilemiş olabilir

Abbasiler ile Türklerin Horasan bölgesinde sınır komşusu olması, Türk-Arap ilişkilerini nasıl etkilemiş olabilir
Abbasiler ile Türklerin Horasan bölgesinde sınır komşusu olması, Türk-Arap ilişkilerini nasıl etkilemiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Abbasiler döneminde Türkler ile Araplar Horasan bölgesinde sınır komşusu olmuşlardır. Bu durum iki millet arasında kültürel ve ticari ilişkilerin başlamasına neden olmuştur. Ardından askeri olarak da dayanışma içinde olmanın gerekliliğe ile ortak düşmana karşı ortak hareket edilmiştir.

Araplar ve Türkler birlikte hareket ederek zamanla Müslüman ordularının Türklerden oluşmasına neden olunmuştur. Türkler, İslamiyet’i kabul ederek İslam şehirlerinin kuvvetlenmesinde ve askeri olarak devletin de ileri gitmesinde, devlet sınırlarının genişlemesinde etkili olmuşlardır. Türklerin Müslüman olması Abbasilerin Çin üzerine gitmesi sayesinde olarak Talas Savaşı akabinde yaşanmıştır.

Talas Savaşı Türkler ile Arapları yan yana getiren bir savaştır. Abbasiler bu savaşta Çin’e karşı Türklerle ittifak kurmuş ve Türklerin desteği ile büyük bir zafer kazanmıştır. Zaferden sonra Araplar ve Türkler arasında başlayan dostluk ve iyi ilişkiler sayesinde Türkler İslam dinini yakından tanıma fırsatı bulmuştur.

253
248
109
102
41
40
654
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.