Abdar eş anlamı nedir

Abdar eş anlamı nedir
Abdar eş anlamı nedir, abdar nedir, abdar TDK anlamı nedir, abdar ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Abdar kelimesi anlam olarak suya sahip olan şeklinde ifade edilmektedir. Bu kelimenin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Abdar kelimesi, meyveler için sulu ve taze anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu kavram herhangi bir kılıç ya da keskin bir şeyden bahsederken keskinlik ve parlaklık anlatılmak istendiğinde kullanılan bir kavram olmaktadır.

Abdar eş anlamı nedir

Abdar kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Güzel, İfadeli, Letafetli, Manalı, Sulu, Şıralı, Taravetli, Tesirli

Abdar kelimesininTDK sözlük anlamı nedir

Abdar kelimesi farsça bir kelime olarak sağlam bir vücuda sahip olan ve taze anlamında kullanılan bir kavram olmaktadır. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu tarafından yapılmış bir anlam açıklaması bulunmamaktadır. Bu kelime kendi dilinde zarif, nükteli ve güzel bir söz için de kullanılmaktadır.

3
1
2
0
1
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.