Abdesthane eş anlamı nedir

Abdesthane eş anlamı nedir
Abdesthane eş anlamı nedir, abdesthane nedir, abdesthane TDK anlamı nedir, abdesthane ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Halk dilinde aptesane şekline dönüşmüş olan abdesthâne, Farsça âb-dest (el suyu, ibadet öncesi yapılan temizlik) ve hâne (kapalı yer, oda, ev) kelimeleriyle teşkil edilen Osmanlıca birleşik bir isimdir. Her dilde helâya verilen isimler, mümkün olduğu kadar onun gerçek hüviyetini kapatmaya yönelik nezaket kelimelerinden seçilmiştir ve abdesthane de bunlardan biridir. Dolayısıyla bu ad, lavabolu tuvaletler için kullanıldığında da yine yalnız helâ anlamındadır; çünkü, içinde abdest alınması mekruh olan bir yere "abdest alınan yer" adının verilmesi söz konusu değildir.

Abdesthane eş anlamı nedir

Abdesthane kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Ayakyolu, Tuvalet

Abdesthane kökeni nedir

Abdesthane, Farsça āb + dest + ḫāne kökünden gelmektedir.

Abdesthane TDK anlamı nedir

isim, (abdestha:ne), Farsça āb + dest + ḫāne

Tuvalet.

Abdesthane ile ilgili örnek cümleler

  • "Koridorda kimselerin bulunmamasına sevindim ve süratle abdesthaneye yürüdüm." Kemal Bilbaşar
  • Burada tuvalet için caminin abdesthanesini kullanıyoruz.

0
1
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.