Abdestin niçin ve nasıl alındığını aile büyüklerinizle konuşup öğreniniz

Abdestin niçin ve nasıl alındığını aile büyüklerinizle konuşup öğreniniz
Abdestin niçin ve nasıl alındığını aile büyüklerinizle konuşup öğreniniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Abdestin niçin ve nasıl alındığını aile büyüklerinizle konuşup öğreniniz

Ödev cevabı kısaca : Abdest, İslam'da ibadetler için alınan bir temizlik ritüelidir. Aile büyüklerinizden veya dini otoritelerden abdestin nasıl alındığını öğrenmek önemlidir. Temel abdest adımları niyet, eller ve ağız yıkama, burun temizleme, yüz yıkama, kolların dirseklere kadar yıkanması ve ayakların yıkanmasıdır. Abdest, temizlik ve ibadetlerin hazırlığı için alınır ve İslam'da önemli bir ibadettir.(www.egitimsistem.com)

Farzları, sünnetleri ve adabına riâyet edilerek abdest şöyle alınır:
Niyet edilir ve besmele çekilir. Önce eller bileklere kadar ve parmak araları da hilallenerek/ovuşturularak üç defa yıkanır. Abdest azalarında suyun temasına engel maddeler varsa imkân ölçüsünde temizlenir. Parmaktaki yüzük oynatılır. Sağ el ile üç defa ağza su verilerek ağız temizliği sağlanır. Aynı şekilde üç defa burna su verilerek burun temizlenir. Ardından yüz üç kere yıkanır. Sonra dirsekle birlikte sağ kol üç defa ve aynı şekilde sol kol üç defa yıkanır. Sağ el ıslatılarak avuç ve parmakların içiyle başın dörtte biri veya tamamı bir defa mesh edilir. Eller tekrar ıslatılarak başparmakla kulağın dışı, şehadet parmağı veya serçe parmakla içi mesh edildikten sonra her iki elin arkasıyla boyun mesh edilir. Önce sağ, sonra sol ayak, parmak uçlarından başlanarak topuk ve aşık kemikleri de dâhil olmak üzere yıkanır. Suyun parmak aralarına ulaşmasına özen gösterilir (Buhârî, Vudû’, 22-24 [157-159]; Müslim, Tahâret, 3-6 [226-227]; Kâsânî, Bedâî’, 1/23-25; İbn Cüzey, el-Kavânîn, 19-21).

10
10
5
0
0
7
183
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.