Abdullah Gül Üniversitesi kayıt için istenen belgeler

Abdullah Gül Üniversitesi kayıt için istenen belgeler
Abdullah Gül Üniversitesine yeni başlayacak üniversite hayatınıza en iyi şekilde hazırlanmak ve kaydınızı en sağlıklı şekilde tamamlamak için aşağıdaki adımları açıklanan takvime göre yapmanız gerekmektedir.
  1. Üniversiteye Kayıt
  2. İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS)
  3. Ders Kaydı
  4. Öğretim Yılı Başlama Süreci

1. Üniversiteye Kayıt

Kaydınızı e- Devlet üzerinden e-kayıtla veya AGÜ’ye gelerek şahsen yaptırabilirsiniz

a) e- Devlet üzerinden e-kayıt (19 – 21 Ağustos 2019)

  • Tüm öğrencilerimize bu yöntemle kayıt yaptırmalarını öneririz. (5-6 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak İngilizce Muafiyet Sınavına giriş zorunlu olduğu için, hem kayıt için hem de sınav için Kayseri’ye iki kez gelmek zorunda kalmazsınız).
  • e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmak için üniversitemize gelmenize ve herhangi bir evrak getirmenize gerek yoktur.
  • e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite e-kayıt' seçeneğini tıklayın ve işlemlerinizi tamamlayın. (e-Devlet’e giriş için gerekli olan şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.)

b) AGÜ’ye gelerek şahsen kayıt (19 – 23 Ağustos 2019)

  • Kaydını e-Devlet üzerinden yaptıramayan öğrencilerimiz 19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında AGÜ’ye gelerek şahsenkayıt yaptırabilirler.
  • e-Devlet sisteminde lise mezunu olarak gözükmeyen öğrencilerimizin lise diplomalarının aslı ve fotokopisi ile AGÜ Sümer Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek şahsen kayıtlarını bu tarihler arasında yaptırmaları gerekmektedir.
  • Askerlik durumu nedeniyle e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan erkek adayların bağlı bulundukları Askerlik Şubesinden alacakları “Yükseköğretime Kayıt Yaptırmasında Askerlik Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren belge ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına belirtilen kayıt tarihlerinde şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen kayıt adımlarından herhangi birini gerçekleştirdiyseniz;

Kaydınız tamamlanmıştır. Tebrikler…

2. İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS)

AGÜ’de eğitim dili %100 İngilizce olduğu için 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde İngilizce Muafiyet Sınavı (İMS) yapılacaktır. İngilizce düzeyinizin belirlenmesi açısından bu sınava girmek zorunludur. AGÜ’de Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma becerileriniz ayrı ayrı değerlendirilerek 4 farklı düzeyde yerleştirilmeniz söz konusudur. Okumada 3. düzeyde, yazmada ve dinlemede 2. düzeyde, konuşmada ise 1. düzeyde olabilirsiniz. s

Sınava girmeyen öğrencilerimizin İngilizce düzeyi 0 (başlangıç) sayılacak ve doğrudan İngilizce Hazırlık Programındaki Temel İngilizce derslerine kaydedileceklerdir. Bu durumda, Hazırlık Programını bitirmek ve lisans programına başlamak için gereken krediyi tamamlamak için yaz döneminde de okula devam etmeleri gerekebilecektir. Sınava girmeniz kredi kazanmanızın ve daha ileri düzeyinizden başlamanızı sağlayabilecektir.

Hazırlık Okulu web sitesine http://languageschool.agu.edu.tr/ adresinden erişebilirsiniz.

3. Ders Kaydı

  • Hazırlık Okuyacak Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olamayan öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık Programındaki düzeylerine göre ders kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Bu yüzden öğrencilerimizin ders kaydı yapmasına gerek yoktur.

  • İngilizce Muafiyet Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler:

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olup İngilizce Hazırlık Programından muaf olan öğrencilerimiz lisans programındaki bölüm derslerine kayıtlarını 12-16 Eylül 2019 tarihleri arasında uis.agu.edu.tr adresi üzerinden (Ders Kayıt Adımları için Tıklayınız) yapacaklardır.

4. Öğretim Başlama Süreci

2019-2020 eğitim-öğretim yılında;

İngilizce Hazırlık dersleri 16 Eylül 2019 tarihinde

Bölüm dersleri 18 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır.

2019-2020 eğitim yılında yurt burslu olarak üniversitemize yerleşen öğrencilerimizden 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak olan ingilizce muafiyet sınavına katılacaklar 4 Eylül 2019 tarihinde Saat: 09.00 da yurtlara giriş yapabilecektir.

Üniversitemizde ilk günden itibaren yoğun ders işlenmeye başladığı ve devam zorunluluğu olduğu için Hazırlık öğrencilerimizin 16 Eylül 2019, bölüme geçen öğrencilerimizin ise 18 Eylül 2019 tarihinde Üniversitemizde bulunmaları gerekmektedir.

AGÜ akademik takvimine http://www.agu.edu.tr/akademiktakvim adresinden ulaşabilirsiniz.

Liseden Mezun Olamayanlar İçin Önemli Not

2019-ÖSYS sonucunda Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan adayların; halen öğrencisi oldukları Lise müdürlüğünden alacakları son sınıfta oldukları ancak mezuniyet hakkı elde edemediklerine dair resmi yazı ile birlikte kayıt tarihlerinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

(Bu öğrencilerin Aralık ayı sonuna kadar Lise Diplomalarını getirmemeleri durumunda kayıtları silinecektir.)

Kayıtlarla ilgili sorularınız için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ait oidb@agu.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

Etiketler :
3
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.