Abide eş anlamlısı nedir

Abide eş anlamlısı nedir
Abide kelimesinin eş anlamlısı nedir, abide ne demek, abidenin eş anlamlısı olan kelimler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anıt ya da abide, önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, olarak tanımlanmaktadır. Anıtlar, genellikle heykel ya da çeşitli biçimlerdeki yapılar olabildiği gibi, ağaç da anıt olarak kabul edilmektedir.

Abide kelimesinin kökeni Arapçadır. Arapça dilinden Türkçeye geçmiştir. Arapça dilinden Türkçeye geçmiş pek çok kelime bulunur. Bu kelimelerin Türkçe kelimeler de eş anlamları da bulunur. Abide kelimesinin 5 tane eş anlamlı kelimesi bulunur. Abide sıkça kullandığımız bir kelime olduğundan dolayı kelimenin kökenini ve eş anlamlarını bilmeliyiz.

Abide kelimesinin eş anlamlısı anıt, eser, estelik, kaynak ve yadigar kelimeleridir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılmaktadır. Abide kelimesinin en yaygın kullanılan eş anlamlısı ise anıt kelimesidir. Ayrıca Eser ve Kaynak kelimeleri de Abide kelimesinin yerine kullanılan Türkçe kelimelerden olarak bilinir.

Abide kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Anıt, Eser, Estelik, Kaynak, Yadigâr

Abide TDK anlamı nedir

Kelime Kökeni : Arapça
isim, mimarlık, (a:bide), Arapça ābide
[isim] Anıt

Abide ile ilgili örnek cümleler

  • "Bu hatlar, bu çiniler, bu nakışlar olmasa bu abideler de olmazdı." - Orhan Seyfi Orhon
  • Bu halkın büyük geçmişi abidelerde yaşıyor.
  • Bilge Kağan ve Kültigin adına adına abide yaptırılmış.

10
31
2
3
37
17
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.