Acaba bu spor dalı nasıl bulunmuş diye düşündüğünüz bir spor dalıyla ilgili duygu ve düşünceleriniz

Acaba bu spor dalı nasıl bulunmuş diye düşündüğünüz bir spor dalıyla ilgili duygu ve düşünceleriniz
Acaba bu spor dalı nasıl bulunmuş diye düşündüğünüz bir spor dalıyla ilgili duygu ve düşünceleriniz hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Buz hokeyi sporunun nasıl bulunduğu beni hep düşündürmüştür. Biraz araştırma yaptığımda ise şu bilgilere ulaştım: Buz hokeyinin en popüler olduğu iki ülke ABD ve Kanada’dır. İki ülkede de buz hokeyi oynayan yarım milyonu aşkın profesyonel ya da amatör sporcu vardır. Dünyada en ünlü buz hokeyi ligi, 1917 yılında kurulan ve kısaca NHL olarak bilinen National Hockey Leauge’dir. ABD ve Kanada takımlarının yer aldığı NHL’de doğu konferansı(Eastern Conference) ve batı (Western Conference) adlarıyla 15’er takımlık iki alt lig vardır. 2012 yılı itibarı ile Doğu ve Batı konferans takımları vardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.