Açı eş anlamlısı nedir

Açı eş anlamlısı nedir
Açı eş anlamı nedir, açı nedir, açı TDK anlamı nedir, açı kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Açı, başlangıç noktaları ortak olan iki ışının birleşimine açı denir. Bu tanımda açıyla ilgili olarak başlangıç noktası olması ve iki ışından oluşması özellikleri ön plana çıkmaktadır. Işınların kesiştiği noktaya "açının köşesi", ışınlara ise "açının kenarı" denir. Açı radyan ve derece gibi birimlendirmelerle ölçülür

Açı kelimesinin anlamı: Birbirini kesen iki yüzey arasındaki kesişim noktası ya da görüş ve bakış anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Açı kelimesi terim anlamlı olarak Matematikte de kullanılmaktadır. Yaygın olarak da bilinmektedir.

Açı kelimesinin eş anlamlısı nedir

Açı kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Yön, Görüş, Zaviye, Bucak

Açı TDK anlamı nedir

1. isim, matematik Birbirini kesen iki yüzey veya aynı noktadan çıkan iki yarım doğrunun oluşturduğu geometrik biçim, zaviye.
2. isim, mecaz Görüş, bakım, yön, anlayış biçimi.

Açı kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Her oyunda, ele aldığım konu için yeni bir şekil, dramatik açıdan ve sahneleme açısından yeni bir üslup bulmaya çalışıyorum." - Nazım Hikmet
  • Açılar ona göre kolay bir konu değilmiş.
  • Hangi açıdan bakarsan bak, sen çok haksız gözüküyorsun.
  • Dar açılı bir üçgenin alanını hesaplarken nelere dikkat edilir?
  • Bu açıdan bakınca sanki memleketi sen kurtaracakmışsın gibi düşünüyorum.

Etiketler :
32
4
3
1
2
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.