Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler nedir, kayıtlar ne zaman başlıyor ne zaman sona eriyor.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi lisans ve ön lisans bölüm /programlarına kayıt yaptırmaya hak kazanan ve

1) e-kayıt kayıt yöntemi ile kayıt olmayı tercih eden öğrenciler Üniversite kayıt işlemleri için gerekli olan aşağıdaki belgeleri kayıt tarihleri sonrasında 2020 -2021 Eğitim öğretim yılı başında ilan edilecek olan tarihlerde Üniversiteye teslim edebileceklerdir.
2) Yüz yüze kayıt yöntemi ile kayıt olmayı tercih eden öğrenciler Üniversite kayıt işlemleri için kayıt sırasında aşağıdaki belgeleri kayıt görevlilerine teslim etmesi gerekmektedir.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan yüz yüze kayıt yöntemi ile kayıt olmayı tercih eden adayların tüm evraklarını aşağıda belirtilen şekilde hazırlayarak bizzat kayıta gelmeleri gerekmektedir.
- Lise Diploması

Kayıt esnasında Lise Diplomasının aslı, Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı veya e-Devletten Mezuniyet Belgesi getirilmelidir. Lise Diploması yerine "Geçici Mezuniyet Belgesi" dışında hiçbir belge kabul edilmemektedir. Diploma kayıp ise e-Devletten Lise Mezuniyet Belgesi getirilmesi eski mezunların Mezuniyet Belgeleri e-Devlet üzerinde bulunmadığından bu öğrencilerin okullarından imzalı mühürlü mezuniyetlerini gösterir belge getirmeleri gerekmektedir.

Liseden bütünleme ve tek ders sınavları nedeniyle mezun olamayan öğrencilerin okullarından durumlarını belirtir imzalı, mühürlü resmi belge ile 31 Ağustos 2020-05 Eylül 2020 tarihleri arasında kayıta gelmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin kayıtları 2020 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Yükseköğretim Kurumlarına Kayıt İşlemleri başlığı altında belirtildiği üzere 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçici kayıtlı olarak yapılacak olup bu tarihe kadar lise diplomalarının asıllarını Üniversitemize teslim etmeleri halinde kesin kayıtları yapılacak, aksi takdirde kesin kayıtları yapılmayacak, geçici kayıtları silinecektir.

- Sınav Sonuç Belgesi

YKS Yerleştirme sonuç belgesi, internet sitesinden çıktısını alabileceğiniz yerleştirme sonuç belgenizi yanınızda getiriniz.

YKS sonuç belgesi, internet sitesinden çıktısını alabileceğiniz sınav sonuç belgenizi yanınızda getiriniz.

- Kimlik Bilgileri

Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi. Nüfus Cüzdanı aslı kayıtta öğrencinin yanında olmalıdır.

- Yerleşim Belgesi

Muhtarlık, İl Nüfus Müdürlüğü veya e-Devlet’ten alınmış ikametgah belgesi.

- Askerlik İşlemleri

1998 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi

- Fotoğraf

Son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş, her birinin arkasına adı soyadı yazılmış 6 adet 4,5cm x 6cm boyutunda fotoğraf.

- Kan Grubu Kartı

Doktor onaylı kan grubu kartı (Aile Sağlığı Merkezleri –ASM- veya benzeri sağlık kurumları olabilir, ehliyet veya nüfus cüzdanında kan grubu yer alıyor ise kan grubu kartı yerine kullanılabilir. )

- Sağlık Raporu

a) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Anestezi, Anestezi (İÖ), Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, İlk ve Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım (İÖ), Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İÖ), Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İÖ) Programları, öğrencilerinin kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir,

2020 – YKS ile Acıbadem Mehmet Aydınlar Üniversitesine yerleşen öğrencilerimiz iki şekilde kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

1- E- Kayıt (e-Devlet üzerinden kayıt)
Pandemi sürecinde öğrencilerimizin Üniversitemiz Kampüsüne gelmeden kayıtlarını internet üzerinden kolayca yapmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan E- Kayıt İşlem Basamakları için tıklayınız.
Üniversite lisans ve ön lisans bölüm /programlarına kayıt yaptırmaya hak kazanan ve e-kayıt yöntemi ile kayıt olmayı tercih eden öğrencileri Üniversite kayıt işlemleri için gerekli olan belgeleri kayıt tarihleri sonrasında 2020-2021 Eğitim öğretim yılı başında ilan edilecek olan tarihlerde Üniversiteye teslim edebileceklerdir.
2- Yüz yüze Kayıt (Bizzat Üniversiteye kampüsüne gelerek kayıt)
Yüz yüze Kayıt İşlem Basamakları için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.