Açıklama eş anlamlısı nedir

Açıklama eş anlamlısı nedir
Açıklama eş anlamı nedir, açıklama nedir, açıklama TDK anlamı nedir, açıklama kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Açıklama, bir terim, kavram ya da başka dilsel olgunun daha iyi anlaşılması için yapılan ek bilgidir. Söz konusu bilgi, açıklanacak sözcükten daha uzun olur. Açıklama ile, ilgili durumun kanıtı şu şekilde doğrulanabilir: Bir sözlükteki tanım, ilgili sözcük yerine kullanılabilirse, bu bir açıklamadır.

Açıklama kelimesinin anlamı: Bir durumu ya da bir konuyu açıklaya kavuşturma, açıklama eylemi anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Açıklama ve izah kelimeleri aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Açıklama kelimesinin eş anlamlısı nedir

Açıklama kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: İzah, Tavzih

Açıklama TDK anlamı nedir

sim
Açıklamak işi, izah.

Açıklama kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Hiçbir açıklama yapmadan çıkıyorum odadan." - Ahmet Ümit
  • Ben kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilim.
  • Siyasilerin yaptığı açıklamaların hiçbiri inandırıcı değil.
  • Son yapılan açıklamalar döviz yatırımlarının erimesine neden oldu.

Etiketler :
111
74
52
38
37
42
246
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.