Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kesin kayıt için istenen belgeler 2014-2015

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kesin kayıt için istenen belgeler 2014-2015
Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelerine/Yüksekokullarına ÖSYS, DGS, TCS ve Yurt Dışından Kabul aofEdilen Yabancı Uyruklu (AYÖS) öğrencilerin kesin kayıtları 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında

2014-2015 ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT DUYURUSU

        Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelerine/Yüksekokullarına ÖSYS, DGS, TCS ve Yurt Dışından Kabul dilen Yabancı Uyruklu (AYÖS) öğrencilerin kesin kayıtları 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında Yunus Emre Kampüsünde ilgili fakülte veya yüksekokullarda kayıt bürolarında mesai saatleri (09.00-17.00) içinde yapılacaktır [Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesine yerleştirilen adayların kayıtları Muttalip Mevkiinde İki Eylül Kampüsünde; Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokuluna  yerleştirilen adayların kayıtları Basın Şehitleri Caddesinde (TÜLOMSAŞ yakınında) kendi binasında yapılacaktır.].

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1-   Adayın 2014-ÖSYS sonuç belgesi (Sonuç belgesi ÖSYM’nin internet sayfasından birim tarafından alınacaktır.).

2-   Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz). Ek puandan yararlanarak ya da Sınavsız Geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmış olmalıdır.).

3-   Adayın T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi.

4-   Adayın ikametgahı ile ilgili beyanı.

5-   Erkek adayların askerlik durumu ile ilgili yazılı beyanları.

6-   12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda renkli fotoğraf.

7-   Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler Öğretmenliği Programına kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden konuşma, işitme ve görme özürü olmadığını belgeleyen rapor alınması gerekir.

8-   Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (UOLP-SUNY Cortland), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat (UOLP-SUNY Cortland), İşletme (UOLP-SUNY Empire State College) ve İşletme (UOLP-Leeds Beckett) programlarına yerleştirilen öğrencilerden, kayıt anında ÖSYS Kılavuzunda belirtilen TOEFL puanını aldığını belgeleyenler doğrudan lisans öğrenimine başlayabileceklerdir. Belirtilen puanları alabilecek derecede İngilizce dil bilgisine sahip olanların en kısa zamanda TOEFL sınavına girmeleri önerilir. Öğrenciler, bir yıl yoğunlaştırılmış İngilizce eğitiminden sonra, uluslararası ortak lisans programına başlamadan önce yeniden TOEFL sınavına girip belirtilen puanı almak zorundadır. Öğrencilere TOEFL koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl süre verilir.

9-   a) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümüne kesin kayıt için “JAR FCL MEDICAL 3”e göre geçerli bir Class I sağlık sertifikası gerekmektedir. Hava Trafik Kontrol Bölümüne kesin kayıt için, tam teşekküllü hastanelerden alınacak olan, mesleği yapmasına engel bir sağlık probleminin olmadığını gösteren (özellikle görme, işitme ve konuşma problemi vb.) ICAO-Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın 1. Ekinin, 3. Sınıfına veya JAR FCL 1. Sınıfa göre alınmış sağlık raporu, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde-Motor Bakım bölümlerine kesin kayıt için Üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, SHY-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Yönetmeliği Tıbbi uygunluk Madde 30’a göre görme ve renk ayırma kabiliyetinin kaybolmadığını, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir (ÖSYS Kılavuzu 831 no’lu koşul gereğince.). Bu sağlık şartlarını sağlamayanların kayıtları yapılmayacaktır.

b) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin tüm bölümleri için adayların (ÖSYS Kılavuzu 41 no’lu koşul gereğince) “Sabıka Kaydı Olmadığını Gösterir” yazılı beyanda bulunması gerekir.

10-    Engelliler Entegre Yüksekokuluna kayıt için her iki kulakta sensorineural işitme kaybı olduğunu ve iyi işiten kulakta en az 50 desibel işitme kaybı olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu alınması gerekir.

11-    Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki, ruhsal ve bedensel engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

12-    Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’na 2014-2015 Öğretim Yılında kayıt hakkı kazanmış adayların, kayıt yaptırmaya gelirken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekir.

a)   “2014-ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamalar”ının 762. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere adayların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkilendirmiş olduğu hastanelerden “Uçuşa Uygunluk Raporu” getirmeleri zorunludur.

b)   01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırmaya gelen adayların 2014-ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamalar”ının 762. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere yaş, boy, ağırlık, gibi fiziksel özellikleri ile ilgili olarak yapılacak mülakattan, olumlu not almaları halinde kesin kayıtları yapılacaktır.

c)    2014-ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamalar”ının 46. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere adayların, 1 yıl süreli isteğe bağlı İngilizce hazırlık okuluna devam etmek isteyip istemedikleri hususunda karar vermeleri istenecektir.

13-    Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Programına kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden bu mesleği yürütmeyi engelleyecek derecede konuşma (aksan ve şive hariç, pelteklik, telaffuz, ortodontik bozukluk, kekemelik ve tutukluk), işitme, görme veya ruhsal engeli olmadığını belgeleyen sağlık raporu almaları gerekmektedir.

14-    a) Cari Hizmet Maliyetine Öğrenci Katkı Payı ödemeyecek aday öğrenciler İnternette “Öğrenci Bilgi Sistemine (https://ogr.anadolu.edu.tr)” girerek, sağ üst köşedeki “Yeni Kayıt Bilgi Formu”menüsünden Yeni Kayıt İşlemlerinden, T.C. Kimlik numarası ile “Öğrenci Bilgi Formunu” dolduracaklardır. Adaylar, kayıt için ilan edilen tarihleri aşmayacak şekilde işlemlerini yaptıracak ve diğer belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları fakülte/yüksekokula teslim edeceklerdir.

b) Öğrenim ücreti ödeyecek aday öğrenciler öğrenim ücreti tutarını İnternette “Öğrenci Bilgi Sistemine (https://ogr.anadolu.edu.tr)” girerek, kullanıcı kodu olarak T.C. kimlik numarasını kullanmak suretiyle öğrenebilecek ve bulundukları il veya ilçelerdeki Vakıfbank şubelerine ödemelerini yapacaklardır. Adaylar, öğrenim ücretini ödedikten sonra T.C. Kimlik numarası ile İnternet üzerinden “Öğrenci Bilgi Formunu” dolduracaklardır. Adaylar, kayıt için ilan edilen tarihleri aşmayacak şekilde işlemlerini yaptıracak ve diğer belgelerle birlikte, banka dekontunu da kayıt yaptıracakları fakülte/yüksekokula teslim edeceklerdir.

15-    Adaylar daha önce öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarında başarılı oldukları dersler için kredi ve not transferi talebinde bulunabilirler. Bu durumda bulunan adayların, bir dilekçe ile birlikte kredi transferine esas oluşturabilecek belgeleri kesin kayıt yaptırdığı ilk hafta içinde kayıtlı olduğu birime vermeleri gerekir.

 

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2- Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

3- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

4- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

NOT:

  • Açıköğretim sistemiyle eğitim veren AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, İKTİSAT FAKÜLTESİ ve İŞLETME FAKÜLTESİ’nin programlarını kazanan adayların kesin kayıtları01-12 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt ile ilgili duyuru http://www.anadolu.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.