Acil durumlarda (112’nin aranması sırasında) nelere dikkat edilmelidir

Acil durumlarda (112’nin aranması sırasında) nelere dikkat edilmelidir
Acil durumlarda (112’nin aranması sırasında) nelere dikkat edilmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Olay / kaza mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde telefon veya diğer kişiler aracılığı ile gerekli yardım kuruluşlarına bildirilmelidir. Türkiye'de ilkyardım gerektiren her durumda telefon iletişimleri, 112 acil telefon numarası üzerinden gerçekleştirilir.

  • Aramayı yapan kişi sakin olmalı
  • Acil Çağrı Merkezi tarafından sorulan sorulara net bir şekilde cevap verilmeli
  • Kesin yer ve adres bilgileri verilirken olayın olduğu yere yakın bir caddenin ya da çok bilinen bir yerin adı verilmeli
  • Kimin, hangi numaradan aradığı bildirilmeli
  • Hasta/yaralı(lar)ın adı ve olayın tanımı yapılmalı
  • Hasta/yaralı sayısı ve durumu bildirilmeli
  • Eğer herhangi bir ilk yardım uygulaması yapıldıysa nasıl bir yardım yapıldığı belirtilmeli
  • 112 hattında bilgi alan kişi, gerekli olan tüm bilgileri aldığını söyleyinceye kadar telefon kapatılmamalı

Her türlü acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezinin aranması ve gerekli bilgilerin doğru olarak verilmesi bir insanlık görevidir. 112, herkesin arayabileceği bir acil yardım numarasıdır. Toplumun acil yardım hizmetlerini koordine edebilmek için 112 Acil Çağrı Merkezi her gün 24 saat açıktır. Sadece acil bir yardım alınması gereken durumda 112 aranmalı ancak bu numara gereksiz yere meşgul edilmemelidir. Aksi hâlde kaza yapan ya da tehlike altında olan ve gerçekten yardım alması gereken bir kişiyi engelleme riski bulunmaktadır.

3
1
1
0
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.