Açlık sorunu ile etkili bir mücadele için neler yapılabilir

Açlık sorunu ile etkili bir mücadele için neler yapılabilir
Açlık sorunu ile etkili bir mücadele için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Dünya Küresel Açlık Raporu” açıklandı. Raporda, “Açlıkla mücadeleye rağmen durum kötü.” deniyor. Rapora göre, dört çocuktan biri yetersiz besleniyor ve saatte üç yüz çocuk açlıktan ölüyor. Özellikle Afrika’daki bazı ülkelerde durumun daha da kötüleştiği belirtiliyor. Sadece rakam olarak algılanabilir ancak bu istatistikler gerçek. İngiliz Save The Children (Seyv Dı Çıldırın) (Çocukları Kurtarın) adlı insani yardım kuruluşunun hazırladığı “2011 Dünya Açlık Endeksi” raporunda da çarpıcı tespitler var.

Rapor, dünyada açlığa karşı mücadele edilmesine rağmen, çocuklarda kronik yetersiz beslenmenin hâlâ büyük ölçüde görmezden gelindiğini gösteriyor. Gelecek on beş yılda yaklaşık yarım milyar çocuk açlık yüzünden, kalıcı hasar riskiyle karşı karşıya. Rapor, çocukların yetersiz ve yanlış beslenme oranlarına da dikkat çekiyor. Rapora göre iki yaşından sonra bunun etkilerini geri çevirmek neredeyse imkânsız. Son yirmi yılda küresel açlık endeksinde düşüş olsa da özellikle Afrika’daki bazı ülkelerde çocukların beslenme durumu 1990’lara göre daha kötü.

771
1176
610
1121
619
642
1141
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.