Acve nedir, acve ne demek

Acve nedir, acve ne demek
Acve ne demek, acve hurması nerede yetişir, acve kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Medine'de yetişen, koyu renkli, tombul çekirdekli iyi cins bir tür hurmadır.

Meyvenin boyutları genel olarak küçük olsa da farklı boyutlarda da tüketicilere sunulur. Acve peygamber hurması olarak da bilinen meyve, tüketicilere enerji sağlayan besin değerleriyle dikkat çeker. Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan hurma gün içinde ihtiyaç duyulan enerjiyi büyük ölçüde karşılar. Acve hurma fiyatları dünyanın kısıtlı bir bölgesinde yetiştiği için pahalıdır.

Acve hurması; Peygamber efendimizin (s.a.v.) mübarek elleriyle diktikleri, Medine ve çevresinde yetişen, bazılarının çekirdeklerinde, bazılarında ise hurmanın üstünde Allah (c.c. )'ın 99 ismi bulunan kutsal ve mucizeye konu olmuş en özel hurmadır.

Acve kelimesi nasıl yazılır, acve kelimesinin doğru yazımı nedir

Cevap: Acve

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.