Adabımuaşeretin ne anlama geldiğini araştırınız

Adabımuaşeretin ne anlama geldiğini araştırınız
Adabımuaşeretin ne anlama geldiğini araştırınız, elde ettiğiniz bilgilerden yararlanarak trafik adabının gerekliliği ve önemini arkadaşlarınızla tartışınız.

Âdâbımuâşeret: Bir toplulukta uyulması gereken ve insanlar arasındaki davranışları düzenleyen nezâket, saygı ve görgü kuralları.

Âdâb-ı Muâşeret, Terbiye, nezaket ve görgü kuralları anlamında ahlâk terimi.

Yazılışı çok karıştırılan adabı muaşeret kelimesi TDK'ya göre bitişik yazılır. Fakat bazı siteler ayrı olarak almıştır. Bunun yanı sıra aynı anlama gelen "muaşeret adabı" ise ayrı yazılır. Yani Türk Dil Kurumu'na göre "Adabımuaşeret" birleşik yazılırken, "Muaşeret adabı" ise ayrı yazılmaktadır. İkisi de aynı anlama gelmektedir. Muaşeret adabının anlamı "Görgü kuralları, adabımuaşeret." demektir.

25
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.