Adalet Bakanlığının logosunu inceleyiniz

Adalet Bakanlığının logosunu inceleyiniz
Adalet Bakanlığının logosunu inceleyiniz, bu logoda kitap ve terazi sembollerininkullanılma sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Adalet Bakanlığı’nın logosunda bir adet açık kitap ve açık kitabın tam ortasında da dengede duran bir terazi bulunmaktadır. Açık kitap ve üzerindeki dengeli terazinin üstünde ise Türk bayrağında bulunan hilal şeklinde ay ve yıldız sembolleri bulunmaktadır. Adalet Bakanlığı’nın logosundaki açık kitap imgesi, verilecek kararların, hukuk kuralları ve Anayasa’da yazan kurallar doğrultusunda verileceğini belirtmektedir. Kitap sembolü, her zaman, her kararda kurallara uygun hareket edileceğinin ve yasaların okunacağının bir göstergesi olarak görülmektedir.

Açık kitap sembolünün üzerinde tam ortasında dengede duran terazi sembolü ise, verilecek her kararın adaletli olacağına dair bir göstergedir. Terazi sembolü zaten tek başınayken de adaleti sembolize etmektedir. Ancak hukuk kurallarının yazılı olduğu bir kitabın üzerinde durması, adaletin hukuk kurallarını göz ardı etmeyecek şekilde sağlanacağını göstermektedir. Yani logoda asıl verilmek istenen mesaj, her daim adaletli kararlar verileceği mesajıdır.

Adalet Bakanlığının logosu da, Adalet Bakanlığı’nın temsil ettiği değerler doğrultusunda hukuki anlamda verilecek kararların, çıkarılacak yasaların, cezalandırmaların ya da yargıların hukuk kurallarına uygun, Anayasa’ya aykırı olmayan, vicdani ve mantıksal açıdan da tatmin edici olacağı yönünde bir nevi garanti vermektedir. Kırmızı arka plan üzerine, yazılı hukuki kuralları temsil eden açık kitap sembolü ve adaleti, dürüstlüğü ve eşitliği temsil eden terazi sembolü, Türk bayrağında da bulunan ay yıldız ile birleştiğinde, Türkiye’de adaletin sağlanacağına işaret etmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.