Adalet herkese eşit davranmak değil haklıya hak ettiğini vermektir

Adalet herkese eşit davranmak değil haklıya hak ettiğini vermektir
Adalet herkese eşit davranmak değil haklıya hak ettiğini vermektir sözünü sizlere ne anlatıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Adalet herkese eşit davranmak değil haklıya hak ettiğini vermektir” sözü, ünlü filozof Platon tarafından kullanılmıştır. Bu söz, Platon’un “The Republic” (Respublik) adlı eserinde yer almaktadır ve adaletin ne olduğu ve nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda bir görüşünü ifade etmektedir.

Platon, adaletin insanlar arasında dengenin sağlanması olduğunu ve bu dengenin sağlanmasının herkese eşit davranılmasıyla gerçekleştirilebileceğini düşünmektedir. Ancak, Platon’a göre, adaletin gerçek anlamı, haklı olanın hak ettiğini almasıdır. Yani, haklı olan kişinin hak ettiği şeyleri alması, adaletin gerçekleştiği anlamına gelir.

Bu söz, günümüzde de hala geçerliliğini koruyan bir düşüncenin özetidir ve adaletin ne olduğu ve nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda insanlar arasında hala tartışılan bir konudur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.