Adalet ilgili en beğendiğiniz söz nedir

Adalet ilgili en beğendiğiniz söz nedir
Adalet nedir, adalet ile ilgili özlü sözler nelerdir, adalet ilgili en beğendiğiniz söz nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Adalet, en geniş bağlamda, hem adil olanın sağlanmasını hem de felsefi açıdan neyin adil olduğunun tartışmasını içerir. Adalet kavramı; etik, akılcılık, hukuk, din, eşitlik ve hakkaniyeti de içeren birçok alana, farklı görüşlere ve perspektiflere dayanmaktadır.

Yasaların herkes için eşit bir şekilde kullanılmasının sağlanması, doğruluk, hukuka uygunluk ve insanların hakkını gözetme olarak ifade edilir. Hukukun idaresi, hukuk mahkemesi usulü, barışın adaleti, uygun veya adil davranmak, haklının hakkını savunarak ses çıkarmak, gerçeklikten konuşarak savunarak adalet istemek ve adil biri olmak anlamlarına gelir.

Adaletin inkar edildiği, yoksulluğun uygulandığı, cehaletin hüküm sürdüğü ve herhangi bir sınıfın toplumun onları baskı altına almak, soymak ve yıkmak için örgütlü bir komplo olduğunu hissetmek için yapıldığı yerlerde, ne insanlar ne de mülkler güvende olmayacaktır. - Frederick Douglass    
Gerçek ve adalet konularında, büyük ve küçük problemler arasında bir fark yoktur, çünkü insanların tedavisi ile ilgili konular aynıdır. - Albert Einstein  

Adalet erdemlerin kraliçesidir. Latin Atasözü  
Adalet devletin amacıdır. (James Madison)  
Adalet mülkün temelidir. (Hz. Ömer r.a.) 
“Her hak sahibine hakkını ver.” (Hadis-i şerif) 
Kılıcın yapamadığını adalet yapar. (Kanuni Sultan Süleyman)  
“Adalet rahat olmalı, yoksa terazi sallanır ve adil bir hüküm verilmez. ” (Franz Kafka)

2
1
1
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.