Adalet ve eşitlik kavramlarını açıklayınız

Adalet ve eşitlik kavramlarını açıklayınız
Adalet ve eşitlik kavramlarının anlamı, eşitlik ve adalet aynı şey midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Adalet dediğimiz kavram en basit tanımı ile, haklı olanın hakkının korunması ve yerine getirilmesi olarak özetlenebilir. Haksızın belirlenmesi de yine adalet sayesinde gerçekleşir.
Adalet kavramı, hukuk kuralları ile tam olarak birleşim gösterir. Aynı zamanda adalet kavramı insanların ahlakları ve inandıkları değerler ile de ortak bir yoldan yürür.

Eşitlik dediğimiz kavram ise, yine en basit tanımı ile hem nicelik hem nitelik bakımından birbiriyle eş olma durumuna denmektedir. Birisi, bir diğerinden ne üstün ne noksan olmamalıdır.

Bedensel veya ruhsal özellikleri her ne olursa olsun her birey birbiri ile adalet, özgürlükler bakımından ve toplumsal ve siyasal haklar açısından birbirleri ile eşittir.

3887
3315
1987
1099
734
943
4369
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum