Adelina’nın yaşadığı doğal ortamda görülen Akdeniz ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz

Adelina’nın yaşadığı doğal ortamda görülen Akdeniz ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz
Adelina’nın yaşadığı doğal ortamda görülen Akdeniz ikliminin özellikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Merhaba arkadaşlar! Benim adım Adelina (Görsel 3.45). İspanya’da yaşıyorum. Ülkemde Akdeniz iklimi görülmektedir. Yaşadığım yerde yazlar sıcak ve kurak geçer. Güneş ışınlarından yıl boyunca yararlanırız. Yaşadığım bölge ılıman olduğu için daha çok ince kıyafetler giyeriz. Yaşadığım çevrede kar yağışı ve don olayı nadir görülür. Ülkemde iklimin ılıman olması tarım, sanayi ve turizm gibi ekonomik faaliyetlerin yapılmasını kolaylaştırmaktadır. Ülkemin denize ve okyanusa kıyısı olan yerlerinde deniz turizmi geliştiğinden turizmde dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz.

Düşünelim Tartışalım

Adelina’nın yaşadığı doğal ortamda görülen Akdeniz ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Akdeniz ikliminde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Yıllık sıcaklık ortalaması 18°C civarındadır. Yaz aylarında sıcaklıklar ortalama 28-30°C, kış aylarında ise ortalama 10°C kadardır. Yıllık sıcaklık farkı azdır. Yağışlar bölgeye en çok kış aylarında düşer. Yıllık ortalama düşen yağış miktarı 600-1000 mm arasında değişmektedir. Akdeniz ikliminin bitki örtüsü, kısa boylu çalılıklardan oluşan makidir Zeytin, turunçgiller, incir, üzüm gibi birçok tarım ürünü bu iklimin görüldüğü yerlerde yetiştirilmektedir.

411
176
401
136
32
44
221
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.