Adil Kullanım Kotası 2019'de kalkıyor

Adil Kullanım Kotası 2019'de kalkıyor
Adil kullanım kotasının ne zaman kalkacağı gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, internet adil kullanım kotasının kaldırılacağını açıkladı. Peki adil kullanım kotası ne zaman kalkıyor? Detaylar haberimizde...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılında internet adil kullanım kotasının kaldırılacağını açıkladı...
 
ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR ?
 
Adil Kullanım Kotası (AKK), internet kullanıcılarının şebeke kullanımı sırasında yoğun veri trafiği uygulayarak neden olabileceği teknik problemleri, hasarları ve ağdaki verimliliğin düşmesini önlemek amacıyla planlanmış bir uygulamadır.
 
Telekomünikasyon şirketleri bu uygulamayı genel olarak kullanıcılarının mağdur olmaması, aynı kalitede ve daha sağlıklı hizmet alabilmeleri için devreye alınan bir uygulama olarak tanımlamaktadır.
 
AKK NASIL ÇALIŞIYOR ?
 
Uygulamanın temel çalışma ilkesini, kullanıcıların belirli bir kullanım sınırından sonra internet hızlarını düşürerek, yoğun veri trafiğini engelleyebilmek için kullanıcılarını sınırlandırması olarak açıklayabiliriz. Örneğin normal şartlarda internetinden 20 mbps hız ile faydalanan kullanıcıya adil kullanım kotası çerçevesinde sunulan hizmetin, 5 gb kullanımdan sonrasındaki alacağı hizmetlerde hızının 5 mbps hıza düşürüleceği bir koşul olduğunu varsayalım; bu durumda 700 mb boyutundaki bir dosyayı ortalama 5 dakika gibi bir sürede indirebilirken, belirlenen 5 gb kullanım sınırı aşıldığında hızı 5 mbps hıza düşürüleceğinden, yine aynı boyuttaki dosyayı ortalama 19 dakikalık bir sürede indirebilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum